Svein Sæter

Vårsøghelga 24. – 26. mai

Svein Sæter er forfattar og «potet» frå Stangvika. Han har skrive ei mengde bøker; biografiar og historiske bøker, men òg fiske- og fangstbøker. Under Vårsøghelga kan du sjå Svein overalt der det er noko som foregår. Han er debattleiar, samtalepartnar til forfattaren i Boksøg og han les dikt saman med ungane på Kleiva. I tillegg til å vera god skribent er han ein kjøle god forteljar. Han er hyra til å skrive jubileumsboka til Vårsøghelga som kjem neste år.

Vårsøghelga 2017

Vårsøghelga 2017 blir arrangert i Surnadal 26. – 28. mai.

Mange spennande opplevingar i vente for små og store, så sett av helga.

Stjernelag hyllar Vårsøgjubileum

Arve Tellefsen, Håkon Bleken, Henning Sommerro, Trondheim Symfoniorkester, Nidarosdomens Guttekor og Trygve Brøske. Tungvektarar i midt-norsk kulturliv vil vere med og feire at Vårsøghelga i Surnadal i år blir arrangert for tjuande gongen. I 2015 er det òg 70 år sidan fredsvåren 1945, da Hans Hyldbakk sat på heimplassen sin Kleiva og skreiv diktet Vårsøg.

«Våryr, vakkert og variert» er merkelappen Vårsøghelga set på seg sjølv, og når dei no gir oss eit lite innblikk i programmet så ser vi at jubileumsåret sjølvsagt ikkje blir noko unntak frå dette. Laget Vårsøg sler verkeleg på stortromma og kan by på fire dagar med kulturfestival der igjen mangfaldet og kvaliteten er sett i høgsetet.

Les meir

Vårsøgutstillinga Gjensyn av Annelene Haftorn

Vårsøghelga opnar med Vårsøgutstillinga Gjensyn av Annelene Haftorn i samarbeid med Surnadal kunstforening, torsdag 5. juni kl 18.00 på Surnadal kulturhus. Det blir servert kaffe og kake, og elevar frå Nordmøre Folkehøgskule kjem med ein smakebit frå Shany-musikalen!