Hilde Gjermundsen
(2019)

Hilde Gjermundsen Øverlandet Øye 25. mai

Hilde Gjermundsen er sopran og har sitt spesiale i barokk og renessansemusikk, men hun er også mye benyttet som solist innen nyskrevet musikk. Hilde arbeider som sanger i flere profesjonelle ensembler i Norge og Danmark og har vært med på operaforestillinger, teater og gjort mange plateinnspillinger med disse ensemblene. I Norge er hun jevnlig engasjert som sanger i blant annet Det Norske Solistkor, Trondheim Barokk og Trondheim Vokalensemble. Hun har et fast samarbeid med luttspiller Andreas Lines og duoen har gjort mange konserter sammen med musikk fra 1500- og 1600-tallet.

Arbeidet som utøvende sanger kombinerer hun med undervisning på Trondheim Katedralskole og NTNU Institutt for Utøvende musikk. I tillegg er hun også mye benyttet som sangpedagog og coach for kor og holder seminar innen sangteknikk, innstudering og konsertforberedelse. Hun er også Nidarosdomens Jentekor sin faste sangpedagog.

Hilde har møtt Elizabeth Svarstad gjennom flere sommere på Ringvekurs og fått lære barokkdans gjennom henne. I sitt masterstudium om sangtradisjon i barokken studerte også Hilde cembalo med Jon Skogstad som lærer.